Tuesday, October 27, 2009

Tijdelijke noodopvang...

Afgelopen week kregen we in de avond een telefoontje van een dame uit de community. "Of we aub konden helpen?" Ze had ruzie gehad met haar vriend en in razernij had hij haar hardhandig te grazen genomen. Ze was naar de buren gevlucht met haar dochtertje.

De dame bleek enkele malen vol geraakt te zijn in haar gezicht. Er was duidelijk schade zichtbaar en dus besloten we direct naar het ziekenhuis te rijden, naar de 1ste hulp. Aangekomen bij het ziekenhuis bleek er geen arts aanwezig en was de rontgenafdeling reeds gesloten. Het enige wat de zuster op dit moment kon doen was het geven van een flinke dosis pijnstilling. We werden gevraagd om de volgende ochtend vroeg terug te komen om een arts te bezoeken.

In de vroege ochtend stonden we dus opnieuw voor de deur van het ziekenhuis en zoals het hier in afrika vergaat hadden we de ronde gehad tegen 4 uur in de middag. Helaas konden de artsen haar hier ook niet helemaal helpen en zal zij de komende week alsnog voor een operatie naar een ander ziekenhuis moeten.

Aangezien de dame te bang was om terug naar huis te keren en op dit moment geen onderkomen heeft, verblijft ze, samen met haar dochtertje, tijdelijk in een van de cottages van Khulani Simunye. Hier zal ze tijd hebben om alles rustig te laten bezinken, bij te komen van het trauma en te beslissen wat ze verder wil doen en waar ze naar toe wil/kan.

No comments:

Post a Comment