Tuesday, June 22, 2010

Tijdelijke stop activiteiten...

Lieve mensen,

Het is erg lang geleden dat jullie van onze organisatie iets hebben gehoord of kunnen lezen. Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden. De laatste tijd was alles erg onzeker, met name het voortbestaan van de organisatie.

Het werk van Khulani, overgenomen door Lilian ter plaatse is tot en met afgelopen mei gewoon doorgegaan. Dat wil zeggen dat jullie eigenlijk nog enkele mooie verhalen te goed zouden hebben. De prachtige werkzaamheden van de mensen van de stichting Thalente die op bezoek waren bijvoorbeeld en het geweldige crisiswerk van Lilian. Helaas…

Nadat ikzelf besloot naar Nederland terug te gaan in verband met het krijgen van ons zoontje, is Lilian bereid geweest om naast haar eigen activiteiten het werk van Khulani Simunye in Zuid Afrika door te zetten. Uiteraard waren we allen dolblij met deze voortzetting…

In de afgelopen 6 maanden is het leven van Lilian niet gemakkelijk geweest, ze heeft vele tegenvallers moeten verwerken. De verhalen die jullie in de afgelopen bijna twee jaar van ons hebben kunnen lezen op onze weblogs liegen er niet om.. het werken in deze omgeving met het grote cultuurverschil en de vele ellende is mooi en indrukwekkend maar ook regelmatig zeer frustrerend en emotioneel zwaar en vermoeiend.

Lilian heeft dan ook besloten met pijn in haar hart, dat het beter voor haar is om op dit moment te stoppen met het zware werk en terug te keren naar Spanje waar zij jaren hiervoor heeft gewoond. Dit wil voor Khulani Simunye zeggen dat we vanaf juni niemand ter plaatse hebben om de organisatie draaiende te houden. Helaas hebben we niemand lokaal kunnen vinden die haar plek kan innemen. Er zit niets anders op dan onze werkzaamheden dus te staken..

Op dit moment zijn we aan het bekijken welke activiteiten en/of steun er eventueel zou kunnen doorgaan zonder persoonlijke begeleiding en waarvoor het resterende geld wat nog in kas zit het beste gebruikt zou kunnen worden. Jullie horen dus nog hoe verder…

Liefs Lizz

1 comment:

  1. Wat ontzettend vervelend om dit te lezen.....
    Ik hoorde van een van de jongens daar dat Lillian terug was en vroeg me al af wat dat betekende voor Khulani, vandaar dat ik even de blog opzocht.

    Hopelijk komt er een oplossing en anders denk ik dat het goed is om stil te staan bij alle goede dingen die jullie de afgelopen jaren daar gedaan hebben :)!

    groetjes,
    Karin

    ReplyDelete